flipperberles.hu

Flipperek, arcade gépek, dartsok, csocsók, tájfunok bérbeadása

EARTHSHAKER

 

Egy korábbi elégedett ügyfelünk jóvoltából került hozzánk a Williams cég 1989-ben gyártott flippere.

A sys11-es kortársai közt igen nagy népszerűségnek örvend az EARTHSHAKER, Pat Lawlor tervezte, összesen csak 5.257 db készült belőle, nem minden nap lehet találkozni vele, szóval meg kell becsülni!
Tehát adott a feladat, nem csak elmosni-újragumizni, hanem olyan TELJES felújítást kap,
ami után egy igényes nappali dísze lehet!
Miután leemeltük a teherautóról és becipeltük a műhelybe, a koszon és az elhanyagoltságon kívül az alábbi állapotok fogadtak:
szakadt kaszni, 3-4 tenyérnyi máladozó fejüveg, több helyen kopott playfield, törött rámpák és plasztikok, kifolyt elem, savas cpu.

Pinball Earthshaker restoration

flipper pinball restoration felújítás

A backbox alja mindhárom oldalról körbecsavarozva, egyértelmű jele, hogy a bent lévő biztonsági fejcsavar ellenére valaki “lehajtotta a fejet”, azaz szétszakadt a fej.

flipper földrengés restoration

 

A playfield olyan sok helyen meg volt kopva, hogy nem érte meg kifestegetni, egyszerűbb az egész pályát lecsiszolni és újra rányomtatni a grafikát. A csiszolás előtt több helyen kellett a mély kopásokat kiglettelni, a csavar beszakadásokat kijavítani.

Earthshaker playfield

 

A többször glettelt pályát ismét visszacsiszoltuk és elvittük egy alapozó lakkozásra, hogy teljesen sík felületre kerüljön a nyomtatás.
Pár nappal később az “UV” nyomtató 400dpi-s felbontással adta vissza a playfieldnek a tökéletes grafikát. Ezután még 3x lett lelakkozva és az első két lakkozás után visszacsiszolva, hogy tükörfényes felületen gurulhassanak a golyók.

earthshaker restoration flipper felújítás flipperbérlés

 

A három hónapos száradási idő után elkezdtük visszaszerelni a pályavilágítást, a kapcsolókat kábelkötegestül, a szolenoid kört és a hozzá tartozó fényes ezüst színre galvanizált fém alkatrészeket.

férjemnek ajándék flipperbérlés

 

A playfield felső oldalára pedig visszakerültek a szálcsiszolt golyóterelők, az új postok, az új gomba-alkatrészek, valamint a vadonatúj plasztikok.

New playfield plastics, pinball restoration

 

A kaszninak elsőként a fej részét ragasztottuk meg, a csavarok eltávolítása után a fej alját rétegenként kellett összeragasztani.

Pinball restoration

 

A kaszni alját kívül-belül kicsiszoltuk és előkészültünk a szétnyílt oldalának ragasztásához.

Flipper javítás flipperjavítás pinball restoration flippererstehilfe

 

 

A ragasztás és a fényezőműhelybe szállítást követően kétszer egymás után lecsiszolták és fíderelték a kasznit, majd két réteg festékkel a matricával azonos színre fújták a kaszni külső felületeit.

beautifull pinball igényes feújítás

 

A külső matricázás és a belső festés után visszaépítettük a cabinet alaktrészeit.

sys11 pinball

 

Innentől két hónapon keresztül tartó “apróságok” következtek, kasszaajtó szétszedése, színterezése, lábprotektorok, új LED-es kijelző beépítése, új translight fóliás fejüveg, shaker motor felújítása -szénkefe csere-, panelek takarítása, tesztelése és beszerelése, rámpák visszaépítése, kapcsolók, karok beállítása, valamint sok-sok tesztjáték, hogy több hónapon keresztül ne kelljen javítani menni.